چای زرین چیست؟|چای زرین اصل،ایرانی+نحوه دم کردن
چای زرین صبح که از خواب بیدار می شوید و آماده ی شروع یک روز پر مشغله هستید، چه چیزی می تواند بهتر از نوشیدن یک فنجان چای زرین باشد؟
با نوشیدن هر جرعه از این چای زرین، طعم گس و ملایم آن، شما را سرحال و شاداب می کند. همچنین کافئین موجود در چای زرین، به شما انرژی لازم برای شروع یک روز پر بار را می دهد و تمرکز و حافظه تان را نیز تقویت می کند.
این چای به عنوان چای ممتاز نیز شناخته می شود و نوعی چای سیاه با کیفیت بالا است که از نخستین برگ های جوان گیاه چای در فصل بهار به دست می آید و در بین چای دوستان بسیار محبوب است.
چای زرین علاوه بر طعم و عطر دل انگیز، خواص سلامتی متعددی نیز دارد. در ادامه به تعریف چای زرین می پردازیم و به برخی از فواید و مضرات آن اشاره می کنیم.
چای زرین چیست؟
همان طور که گفته شد، چای زرین با عطری محبوب و طعمی گس و ملایم از دل طبیعت برداشت می شود و تجربه ای بی نظیر از نوشیدن چای را برای شما رقم می زند.
این چای زرین یا چای سرگل بهاره، عاری از هر گونه عطر، طعم و رنگ دهنده مصنوعی است و در مرغوب ترین مزارع شمال کشور کشت می شود. برگ های سبز آن به شکل دو برگ و یک غنچه، لطیف ترین و با کیفیت ترین قسمت بوته چای است که در فصل بهار، با ظرافت کامل چیده می شوند، به همین دلیل به آن چای سرگل بهاره هم می گویند. این برگ های جوان و ظریف پس از خشک شدن، به شکل پیچ خورده ای در می آیند و دارای عطری دل نشین می باشند.
چای زرین، بر خلاف چای های خارجی و همانند سایر چای های ایرانی مرغوب، به زمان بیشتری برای دم کشیدن نیاز دارد. حدود 15 دقیقه زمان کافی است تا چای در بهترین حالت خود آماده نوشیدن شود و بتوانید از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید.
نوشیدن چای زرین، تجربه ای متفاوت از نوشیدن چای را برای شما رقم می زند.
چای زرین اصل
در ادامه محتوا ویتامین هایی که در چای زرین اصل وجود دارند را معرفی می کنیم و خواص هر یک را بیان می کنیم. چای زرین اصل خواص بسیار متنوع و ارزشمندی دارد، از جمله:
1. کافئین و تانین: این ویتامین ها آرام بخش برای دستگاه عصبی هستند.
2. تئوفیلین: مانند کافئین در چای سبز و سیاه یافت می شود و اثراتی همچون شل شدن عضلات، افزایش جریان خون در کلیه ها، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و اثرات التهابی دارد.
3. تیانین: این ترکیب طعم دهنده اصلی چای است.
4. کاتچین: در چای سبز و سیاه موجود است و خاصیت ضد سرطان، کاهش چربی خون، مقابله با ویروس ها، و کنترل قند خون را بر عهده دارد.
5. فلوراید و فلووانوئید: برای استحکام دندان ها و جلوگیری از بوی بد دهان مفید هستند.
6. ویتامین های B کمپلکس، C و E: کاهش اضطراب، تقویت سیستم ایمنی و بهبود سوخت و ساز بدن از مزایای آن ها می باشد.
7. افزایش تمرکز، کاهش خواب آلودگی، بهبود گوارش و کاهش علائم میگرن از دیگر فواید چای زرین است.
در کل، چای زرین اصل یک نوشیدنی با ارزش و محبوب است که از لحاظ سلامتی بسیار مفید است.
چای زرین ایرانی
همان طور که گفته شد نوشیدن چای زرین ایرانی خواص و فواید بسیاری را به همراه دارد. از دیگر فواید چای زرین ایرانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش تمرکز و حافظه: چای زرین ایرانی به دلیل داشتن اسید آمینهای که به طور طبیعی در چای یافت میشود، به افزایش تمرکز، حافظه و هوشیاری کمک میکند.
رفع خستگی: چای زرین به دلیل داشتن کافئین، می تواند به رفع خستگی و افزایش انرژی کمک کند. کافئین با تحریک سیستم عصبی مرکزی، هوشیاری و تمرکز را افزایش می دهد.
محافظت از قلب و کلیه: چای زرین ایرانی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها، به محافظت از قلب و عروق خونی در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.
افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن: چای زرین ایرانی به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها کمک می کند.
کاهش رشد سلول های سرطانی: برخی مطالعات نشان داده اند که چای زرین اصل ممکن است به کاهش رشد سلول های سرطانی کمک کند. این اثر به دلیل وجود کاتچین ها در این چای است که دارای خواص ضد سرطانی هستند.
آنتی اکسیدان بسیار بالا: چای زرین اصل به دلیل داشتن میزان بالای آنتی اکسیدان ها، به محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. رادیکال های آزاد مولکول های نا پایداری هستند که می توانند به سلول ها آسیب برسانند و در نهایت منجر به بیماری های مختلف شوند.
چای زرین لاهیجان
مصرف چای زرین لاهیجان علاوه بر فوایدی که دارد، اما در مقابل مصرف بیش از حد آن نیز ممکن است مضراتی داشته باشد. در ادامه تعدادی از مضرات مصرف بیش از حد چای را برای شما بیان کرده ایم:
عوارض معمول: مصرف بیش از حد چای ممکن است منجر به عوارض مانند سردرد، احساس ترشی در دهان، بی خوابی، عطش و خشکی بدن در بعضی افراد شود.
تداخل با جذب آهن: چای می تواند جذب آهن را کاهش دهد، بنابراین توصیه می شود که چای را حداقل نیم ساعت بعد از غذا مصرف کنید تا از تداخل با فرایند جذب آهن در بدن جلوگیری شود.
تأثیر بر سیستم گوارش و کلیه ها: مصرف روزانه بیش از حد چای می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه، اختلال در سیستم گوارش، ضعف استخوان ها و ایجاد لکه بر روی دندان ها شود.
بنابراین، مصرف متعادل و به اندازه، همراه با رعایت زمان مناسب نوشیدن چای، می تواند از آسیب های احتمالی آن جلوگیری کند و فواید آن را افزایش دهد.
روش دم کردن چای زرین
برای لذت بردن از این نوشیدنی ، دانستن اصول دم کردن صحیح چای ایرانی ضروری است. همچنین اهمیت ویژه ای به انتخاب چای، آب و قوری داده می شود. همچنین میزان حرارت آب و زمان دم کشیدن نیز تاثیر مستقیمی بر مزه و عطر چای دارد.
انتخاب ظرف مناسب:
اولین قدم، انتخاب ظرف مناسب برای دم کردن چای است. قوری های چینی بهترین انتخاب برای این کار هستند، چرا که به حفظ عطر، طعم و رنگ چای کمک می کنند. البته استفاده از قوری های شیشه ای و پلاستیکی مانعی ندارد، اما به یاد داشته باشید که دم کردن چای در قوری چینی کیفیت بالا تری دارد.
استفاده از سماور به جای چای ساز:
اگر به دنبال طعم اصیل چای ایرانی هستید، استفاده از چای ساز را کنار بگذارید. جوش آمدن آب در سماور یا کتری های فلزی طعم بهتری به چای می دهد.
دمای مناسب آب:
دمای ایده آل آب برای دم کردن چای زرین 80 درجه سانتی گراد است. دمای کمتر از این حد، طعم خوبی را به چای نمی دهد و دمای بیش از حد بالا، باعث تلخی چای می شود.
نسبت چای و آب:
برای هر یک فنجان چای، حدود یک قاشق غذا خوری چای خشک در قوری بریزید. قبل از ریختن آب، قوری را به مدت 2 دقیقه روی سماور بگذارید تا گرم شود. سپس به اندازه ای آب جوش بریزید که یک بند انگشت بالا تر از چای خشک را بپوشاند.
زمان دم کشیدن:
10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. سپس از نوشیدن چای زرین خود لذت ببرید.
اگر می خواهید از طعم چای زرین ایرانی برای چندین ساعت لذت ببرید، توصیه می شود قوری را از روی سماور بردارید و یک پارچه دم کنی را روی در آن بگذارید تا گرمای آن حفظ شود.
طعم دار کردن چای زرین
اگر به طعم اصیل چای زرین تمایلی ندارید و می خواهید طعمی متفاوت را امتحان کنید، می توانید از مواد طبیعی موجود در منزل برای طعم دار کردن چای خود استفاده کنید. لیمو، دارچین، زنجبیل، هل، زعفران، میخک و ... از جمله موادی هستند که هر کدام طعم و عطری منحصر به فرد به چای شما می بخشند.
بهترین زمان مصرف چای زرین
بهترین زمان برای مصرف چای سیاه به شرایط مختلفی مرتبط است. برای مثال مصرف چای سیاه پس از فعالیت های بدنی یا فکری می تواند خستگی را بر طرف کرده و ناراحتی ها را تسکین دهد. این نوشیدنی می تواند به عنوان یک محرک شادی در بین وعده های فعالیت مصرف شود. همچنین این چای می تواند به عنوان یک نوشیدنی نشاط آور میان وعده های غذایی مصرف شود و احساس انرژی و تازگی را به شما برگرداند.
نکته: مصرف یک فنجان چای زرین، حداقل یک ساعت پس از خوردن غذا های چرب و سنگین، می تواند به بهبود جریان خون در عروق معده کمک کرده و در نتیجه بهبود هضم غذا ها و ایجاد احساس راحتی در معده را به همراه داشته باشد.