چای در بارداری| چای سیاه و سبز در دوران بارداری
چای در بار داری چای از جمله نوشیدنیهایی است که به خصوص در میان ما ایرانیان جایگاه ویژهای دارد. از گذشته تا کنون، مصرف چای در بین ایرانیان رایج بوده و حتی گاهی یکی از ضروریات هر مهمانی و بزم نیز هست. چای ایرانی نیز با طعم و عطر خاصی که دارد، محبوبیت فراوانی را دارا است.
مصرف چای نه تنها برای بدن ضرری ندارد بلکه انواع مختلفی از آن مانند چای سبز، چای بابونه و... دارای خواص فراوانی نیز هستند. اما آیا تا به حال به نوشیدن چای و خواص و یا ضررهای احتمالی آن در دوران بارداری اندیشیده اید؟ آن چه در این مطلب به آن می پردازیم، چند و چون نوشیدن چای در زمان بارداری است. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چای سبز در بارداری
در همین ابتدا لازم است خاطر نشان شویم که برای مصرف هر گونه نوشیدنی و خوردنی در دوران باردرای، با توجه به وضعیت سلامت خود، لازم است که حتماً با پزشک متخصص در این زمینه مشورتهای لازم را به عمل آورید. یادتان باشد که این دوران حساس، به مراقبتهای خوراکی و رژیم های غذایی خاص نیاز دارد که باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص در این زمینه، آنها را رعایت کنید.
چای سبز یکی از نوشیدنی های سالم و محبوب بسیاری از زنان است که دارا آنتیاکسیدانهای قوی و مواد مغذی مفیدی مانند ویتامین ها و مواد معدنی است.
اما آیا مصرف چای سبز در بارداری برای سلامت مادر و جنین مناسب است؟ پاسخ به این سوال بستگی به مقدار و زمان مصرف چای سبز دارد. چای سبز حاوی کافئین است که مصرف زیاد آن ممکن است باعث کاهش جذب اسید فولیک، افزایش خطر سقط جنین، کم وزنی نوزاد و تأخیر رشد جنین شود. به همین دلیل، پزشکان توصیه می کنند که زنان باردار حداکثر ۲۰۰ میلیگرم کافئین در روز (معادل ۱ تا ۲ فنجان چای سبز) بنوشند و از مصرف چای سبز در اوایل بارداری خودداری کنند. البته چای سبز هم فواید زیادی برای بارداران دارد، مانند کاهش خطر فشار خون بالا، دیابت بارداری، عفونتهای دستگاه ادراری و عفونت لثه. پس با رعایت احتیاط و مشورت با پزشک، می توانید از خواص چای سبز در بارداری بهره مند شوید.
چای سبز در سه ماهه اول بارداری
همان طور که پیش از این نیز بیان کردیم، چای سبز یکی از نوشیدنی های محبوب بسیاری از افراد است که خواص مفیدی برای سلامتی دارد. اما آیا در اوایل دوران بارداری می توان چای سبز نوشید؟ برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف بیش از حد چای سبز در دوران بارداری ممکن است باعث کاهش جذب اسید فولیک شود که برای رشد و تکامل لوله عصبی جنین ضروری است . همچنین همان طور که پیش از این نیز بیان کردیم، چای سبز حاوی کافئین است که مصرف زیاد آن ممکن است خطر سقط جنین، وزن کم در هنگام تولد و تأخیر رشد را در جنین افزایش دهد.
بنابراین، توصیه می شود که زنان باردار در سه ماهه اول بارداری خود حداکثر ۲ فنجان چای سبز در روز و در فواصل زمانی مناسب بین وعده های غذایی بنوشند تا بتوانند از فواید این چای که شامل تنظیم فشار خون، قند خون، بهبود مشکلات دندان و پوست و کاهش التهابات میشود، بهرهمند شوند.
پس با رعایت اصول و مقادیر مناسب، مصرف چای سبز در دوران بارداری مضر نیست و حتی مفید هم میتواند باشد. البته همان طور که پیش از این نیز تأکید کردیم، مصرف این چای به خصوص در سه ماهه اول، حتماً تحت نظر پزشک متخصص باشد. البته موضوع دیگری که شامل اهمیت فراوانی میباشد این است که در در دوران بارداری قصد مصرف این نوع از چای را دارید، باید حتماً محصولی با کیفیت را تهیه و مصرف کنید.
چای سیاه در بارداری
چای سیاه در بارداری یکی از نوشیدنیهای محبوب بسیاری از زنان است که ممکن است البته نگرانیهایی از جمله اثرات آن بر سلامت خود و جنین را نیز به همراه داشته باشد. چای سیاه حاوی کافئین است که میتواند در مقادیر زیاد منجر به سقط جنین یا نقایص مادرزادی شود. به طور کلی، توصیه می شود که زنان باردار در روز بیش از دو فنجان چای سیاه نخورند و مصرف خود را با دمنوشهای گیاهی مفید، جایگزین کنند. البته برخی از دمنوشها نیز ممکن است دارای عوارض جانبی باشند و باید با دقت انتخاب شوند. چای سیاه همچنین دارای فوایدی نظیر تقویت سیستم ایمنی، کاهش تهوع و استفراغ و تأمین ویتامین های مورد نیاز برای مادر و جنین است. پس اگر علاقمند به خوردن چای سیاه در بارداری هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و مقدار مناسب را رعایت کنید.
چای در بارداری
نوشیدن چای در بارداری می تواند مزایا و البته مضراتی داشته باشد. انواع چای سیاه، سفید و سبز حاوی کافئین هستند که میتواند از جفت عبور کرده و به جنین رسیده و رشد آن را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین پزشکان توصیه میکنند که مصرف کافئین در بارداری را به حداقل برسانید. چایهای دمکرده نظیر چای زنجبیل، نعناع، آویشن و بابونه ممکن است خواص ضد التهابی، ضد تهوع، آرامبخش و کمک به هضم داشته باشند؛ اما باید دقت کرد که بعضی از این انواع چای نیز ممکن است باعث افزایش خطر سقط جنین یا اختلالات مادرزادی شوند.
باز هم توصیهای که از همان ابتدای این نوشتار برای شما داشتیم را تکرار میکنیم و آن این است که قبل از نوشیدن هر نوع چای در بارداری با پزشک خود مشورت کنید و مقدار مناسب را رعایت کنید. نوشیدن انواع چای باید با توجه به وضعیت سلامت شما و جنین و همچنین رژیم هایی غذایی که دارید باشد. پس بنابراین هر کس باید با توجه به وضعیت خود و تحت نظر پزشک متخصص خود انواع چای را به رژیمهای دوران بارداری خود اضافه و یا از آن کم کند.
لازم به ذکر است که تمامی اطلاعات بیان شده در این محتوا صرفاً جنبه آگاهی داشته و نباید هیچ گونه نظر تخصصی و پزشکی را از آنها برداشت کرد. در نظر داشته باشید که دوران بارداری یکی از مهمترین و حساسترین دورانهایی است که برای انجام هر کار، حتماً باید با پزشک متخصص مشورت و مشاوره لازم انجام شود. بنابراین توضیه نهایی ما به شما این است که قبل از نوشیدن انواع مختلف چای، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
نورجعفری، با کیفیتترین چای را از ما بخواهید
اگر قصد خرید بهترین و با کیفیتترین چای سیاه و سبز را دارید، شاید خرید حضوری به خصوص در زمان بارداری آن قدرها آسان نباشد، پس خرید آنلاین میتواند برای شما بهترین گزینه در نظر گرفته شود. ما در وبسایت پورجعفری بهترین انواع چای را برای شما در نظر گرفته ایم و با یک کلیک شما میتوانید چای مورد نظر خود را در درب منزل تحویل بگیرید. انواع چای سبز و همچنین چای سیاه، هیه شده از بهرتین مشزارع ایران را ما برای شما در پورجعفری آماده کردیم. فقط کافیست جست و جویی ساده در وبسایت ما داشته باشید و چای مورد نظر خود را در سریعترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
جمع بندی
آن چه در این محتوا به آن پرداختیم، نوشیدن انواع چای، به خصوص انواع چای سبز و سیاه در دوران بارداری بود. از خواص و مضرات این نوع از چای برای دوران بارداری سخن گفتیم و به کرات توصیه کردیم که برای افزودن و یا کاستن هر نوع از چای از رژیم غذایی دوران بارداری خود، حتماً با پزشک متخصص در این زمینه مشورت حاصل نمایید. در انتها بهترین و با کیفیتترین انواع چای سیاه و سبز یعنی چای نورجعفری را از یاد نبرید. جایی که میتوانید بهترین کیفیت چای را با قیمت تولید کننده بدون واسطه خریداری نمایید.